Cultura Taco Paintball

Descriere


În esenţă paintball-ul este un sport competitiv, jucat ca şi majoritatea celorlalte jocuri competitive, pentru fiorii victoriei. Deoarece regula fundamentală e să împuşti oameni şi să fii la rândul tău împuşcat, paintball-ul trebuie jucat doar cu un echipament special care include salopeta, casca, o armă (numită şi marker), gaz presurizat si bile cu vopsea. Unii consideră paintball-ul sport extrem, alţii nu tocmai. Cu toate acestea, toţi sunt de acord că nu e de glumit cu bilele cu vopsea. Deci reţineţi: doar cu echipament în apropierea terenului!


Mare atenţie! Paintball-ul nu poate fi redus la simpla barbarie de a-ţi bombarda amicii cu vopsea. Fiind vorba de un joc de echipă, el implică o bună doză de strategie. Adversarul poate fi pândit în linişte până face o eroare, poate fi înconjurat, sau se poate năvăli peste el. Totul depinde doar de strategia de luptă a echipei şi de inspiraţia ta de moment.Istoria jocului


Începuturile paintball-ului datează din anii '70. Pe atunci însă, puştile cu bile cu vopsea erau folosite de pădurarii şi fermierii americani doar ca să îşi marcheze copacii şi vitele.


Prima partidă adevărată de paintball a fost jucată în primăvara lui 1981 în statul american New Hampshire. Din acel moment, paintball-ul a câştigat tot mai mulţi adepţi. Primul teren adevărat s-a deschis în 1982, iar în 1983 se ţinea deja primul turneu. La sfârşitul anilor '80, paintball-ul ajungea în Anglia, iar din 1991 a pătruns în toată Europa.


15 ani mai târziu, s-a deschis primul teren de paintball din Târgu Mureş.Scenarii de joc


1. Capturează steagul

Echipele încep în părţi diferite ale terenului de bătălie. Misiunea: capturarea steagului adversarilor. Victoria revine acelei echipe care va reuşi să înfigă steagul inamic în locul special, lângă propriul steag. Există şi o modalitate mai brutală de a obţine victoria: eliminarea tuturor oponenţilor.


2. Steagul de la mijloc

Asemănător ca idee cu 'capturează steagul', cu diferenţa că pe teren există un singur steag, plasat la distanţă egală de cele două echipe. Cîştigă cei care capturează steagul şi îl plasează la capătul zonei echipei adverse.


3. Deathmatch (sau masacru)

Aici n-ai mamă, n-ai tată. Eşti singur împotriva tuturor. Tragi în tot ce mişcă.
Acest scenariu poate fi pus în scenă doar între un număr mai mic de jucători.


4. Training day

Nu e un scenariu în adevăratul sens al cuvântului. Nu există învingători şi învinşi. Este însă cea mai eficientă metodă de a-ţi perfecţiona stilul de joc, de a-ţi antrena echipa şi de a înţelege mai multe despre paintball.Firefly